Om Stig-Åke

Stig-Åke Lund är en mångsidig konstnär. Med naturen som inspirationskälla hittar han nya vägar att med sin säkra formkänsla presentera tolkningar i till exempel silver, koppar, trä, grafik och blandtekniker. De rena, ibland starkt förenklade organiska formerna bär på antydningar till blomställningar, knoppar, bladverk, sjöslipade stenar och metallglitter.

Han förmedlar harmoni genom sina sammanställningar av form, färg, ytor och struktur, och det finns ett slags folkton och naturromantik i de skulpturala montagen. Formspråket är subtilt och verken fungerar nästan som meditationsämnen. Hans konst är personlig, sökande och ändå utåtriktad.

Stig-Åke Lund är målare, tecknare, utbildad guld- och silversmed, grafiker, skulptör och dessutom musiker.

Utbildad på Gerleborgsskolan, Konstfack, Beckmans Designhögskola samt hos hovjuvelerare Hugo Strömdahl. Han var också designer hos Vivianne Torun Bulow-Hube.

Med närmare fyrtio separatutställningar och minst ett tjugotal samlingsutställningar bakom sig har han blivit väl representerad i många välmeriterade sammanhang särskilt i Sverige, Frankrike och USA som till exempel Statens Konstråd, Moderna Museet i Stockholm, Metropolitan Museum of Art i New York, Galerie ADES Paris och La Nouvelle Gravure i Paris.

Mer om Stig-Åke:

Intervju med konstnären Stig-Åke Lund (med bilder)
Lena Grafström, Curator

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: